Bok

 

 

Under året har Föreningen Svenska Finullsfår producerat en bok som tar upp olika aspekter för vår lantras. Allt från historia, avelsplan, om hur det är att starta upp en fårbesättning och hur man kan tänka med sin produktion. Boken har även kapitel om ull, lammkött och fårhälsa.

Författare är Leif-Åke Åkesson, Emma Styhr, Fia Söderberg, Alan Waller, Karin Skogh, textfrån Svenskt kött och Elsa Lilliebrunner.

Anna Eriksson har producerat och är redaktör för boken tillsammans med Karin Skogh.

Boken har finansierats av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Jordbruksverket.

Boken vänder sig till alla som funderar på att börja med får eller som redan har Finullsfår samt alla andra med intresse för ull och fårvärlden.

Boken går att köpa från föreningen för 240 kr + porto.
Den går även att beställa på Adlibris, Bokus eller hos bokhandlare.